Як поміняти систему вихлопу на ГАЗ 31105, якщо гайки заіржавіли і прикипіли? Зняття і заміна вихлопної ГАЗ 31105 Волга

Багато автовласників стикалися з проблемою відкручування старих заржавілих або прикипіла гайок не тільки ремонті ходової а й часто при роботі з вихлопною системою.

Заміна вихлопної системи на ГАЗ 31105

А вся справа у волозі, яка потрапляє на поверхню болтів і гайок окисляє залізо і починає зрощуватися з матеріалом болта, а якщо справа стосується болтів на вихлопному колекторі, то ситуація ускладнюється і великими температурами. Розкрутити таку гайку за допомогою ключа часто вже не виходить - додаток великих зусиль веде до руйнування болта або шпильки. Але іноді буває важливо саме розкрутити таке з'єднання, не пошкодивши заіржавілий і прикипіла болт або шпильку.

Сьогодні розповім про те, як я впорався з цією проблемою при заміні вихлопної системи на автомобілі ГАЗ 31105.

Всі ремонтні роботи треба проводити на холодному двигуні, інакше при роботі можна обпектися.

Порядок виконання роботи по демонтажу вихлопної системи Волга:

  1. Заганяємо машину на оглядову яму.
  2. Беремо з собою ключі на «12», на «13», на «14», що проникає рідина для відкручування іржавих і прикипіла гайок з болтами і молоток.
  3. Відкриваємо капот і, щоб отримати зручний доступ, знімаємо корпус повітряного фільтра.
  4. Очищаємо всі з'єднання від бруду, молотком їх обстукував їх і обробляємо мастилом, я використовував UNI-M, так як на відміну від більшості аналогічних продуктів в ній є ще і мастильні речовини - суспензія твердих мастил в мінеральному маслі. Після такої обробки чекаємо хвилин 10-15, щоб ця рідина проникла до місць з'єднань. Якщо з'єднання після цього не піддається, треба ще раз побризкати і почекати.
  5. Далі відкручуємо гайки кріплення приймальної труби глушника до випускного колектора двигуна.

    Звільнив шлях.

    Обробляю мастилом.

    відкручую болт до кріплення колектора

  6. Спочатку знімаємо основний резонатор: ключем на «12» відкручуємо гайку болта кріплення вихлопної труби резонатора до ременя підвіски, а потім виймаємо болт.
  7. Відвертаємо парочку гайок, знімаємо хомут і його драбину.
  8. Потім обстукував молотком приймальний патрубок резонатора, щоб послабити з'єднання. Знімати резонатор потрібно з погойдуваннями і провертання його уздовж осі. Щоб спростити процес - також бризкає в місце з'єднання Uni-M.

Болт кріплення випускного колектора після обробки UNI-M.

Засіб яке мені допомагало при відкручування прикипіла болтів.

Зняття глушника на Волзі 31105

  1. Викручуємо 2 болта кріплять проміжну трубу до глушника.
  2. Знімаємо хомут і драбину хомута так само, як при знятті основного резонатора.
  3. Викручуємо болт кріплення глушника до кронштейну.
  4. Знімаємо глушник за аналогією, як знімали основний резонатор.
  5. Встановлюємо новий глушник і збираємо все в зворотному порядку.

Від себе хочу ще додати наступне: для того що б відкрутити все заіржавілі і прікіпевшіх болти у мене пішло менше балона UNI-M, з його допомогою без особливих зусиль відкрутив всі гайки. У ньому також присутні інгібітори корозії і мастильні речовини, які захистять болти від окислення і зроблять стежать відкручування набагато легше плюс пластиковий балон - від нього не так мерзнуть руки в холод.

При складанні бажано все з'єднання труб закрити термогерметіком, а нарізні сполучення - який-небудь високотемпературної мастилом або пастою, щоб не було проблем при подальшій розбиранні. Матеріал надано (?): Женя Бірюков

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found